• Kullanılacak unun bayatlamamış ve böceklenmemiş olması gerekir. Bayatlamış un, besin değerini ve birçok iyi özelliğini kaybeder. Böylece sonuç başarısız olur.
• Taze un avuç içine alınıp sıkıldığında çok çabuk dağılır ve elin şeklini almaz. Bayat un ele alınıp sıkıldığında topaklanır veya parmak izleri unun üzerinde belirginleşir. Böylece unun nemlendiğini anlayabiliriz.
• Un, kullanılmadan önce elenmelidir. Hamur kabartma tozu, elenmiş una bir kaşık yardımı ile karıştırılmalı, sonra ikisi birlikte tekrar elendikten sonra kullanılmalıdır.
• Instant maya kullanılırken önce un elenir, üzerine maya eklenip kuru ve temiz bir kaşık ile iyice karıştırılır ve daha sonra diğer malzemeler eklenir.
• Çavdar unu, kepekli un veya taneli unlar elenmezler. Bu özellikteki unlara, önce hamur kabartma tozu veya maya eklenir, iyice karıştırılır daha sonra tarife göre eklenmesi gereken malzemeler ilave edilir. Bu tip unlar ya paketlenmiş olarak satın alınmalıdır ya da ihtiyaç olduğunda tam tane olarak satın alınıp kullanılacakları zaman öğütülmeli veya öğüttürülmelidir.
• Kakao, tarçın gibi malzemeler hamurun tamamında yer alacaksa un ile birlikte elenmelidir.
• Değişik buğday çeşitlerinden elde edilen unların su çekme kapasiteleri birbirinden farklı olabilir. Bu nedenle - özellikle yoğurma işlemi ile - hamur hazırlarken belirtilen un miktarının hepsini birden karışıma eklemek yerine 2-3 seferde karışıma yedirmek daha iyi bir yöntemdir. Böylece hamurun kıvamı daha iyi ayarlanır. Fazla veya az gelebilecek un miktarı gözlemlenir. Bu durum Dr. Oetker Un Karışımları için geçerli değildir. Bu karışımlar araştırma - geliştirme çalışmaları ile formüle edilmiş olup belirlenmiş bir kalite standardına göre üretilmektedirler. Dr. Oetker Un Karışımlarının ambalajlarında yer alan hazırlama tariflerine uymak, her zaman başarıyı garantiler.