
Ayvaları soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın ve elma dilimi şeklinde 1 cm kalınlığında dilimleyin. Ayva dilimlerini geniş bir tencereye sıralayın, üzerine su, toz şeker ve kabuk tarçını ekleyin. Ayıkladığınız ayva çekirdeklerini de ekleyip orta ısıdaki ocakta suyunu çekinceye kadar kaynatın. Ocaktan alıp soğutun.
Tabanı hazırlamak için tereyağı ve toz şekeri mikser ile 2 dakika çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin, süt ile birlikte karışıma ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Üzerini kapatıp buzdolabında 30 dakika bekletin.
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda hamuru eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına eşit kalınlıkta yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkarıp soğutun.
Tereyağı ve toz şekeri mikser ile 2 dakika çırpın. Şekerli vanilini ekleyip 30 saniye daha çırpın. Çırpmaya devam ederek yumurtaları teker teker ilave edin (her birini 30 saniye çırpın). Unu hamur kabartma tozu ile karıştırıp eleyin. Mikserin düşük devrinde çırpmaya devam ederek hamura iki seferde ilave edin. Pişen tabanın üzerine yayın.
Üzerine ayva dilimlerini sıralayın. Esmer şekeri serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarın. Soğutup dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler

Tart, Turta, Pay

Tart, Turta, Pay

Tart, Turta, Pay