Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta, esmer şeker, şekerli vanilin ve tuzu çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağ, tarçın, tam buğday unu, un, kepek ve hamur kabartma tozunu ekleyip mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Rendelenmiş havucu ilave edip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba döküp üzerini düzeltin. Üzerine 2 yemek kaşığı kepek serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından aldığınız keki 20 dakika bekletip kalıptan çıkartın ve soğumaya bırakın.
Sütü tencereye alıp üzerine sos poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Keki dilimleyip vanilyalı sos ile birlikte servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Hazırlama:150 dk.OrtaYaklaşık 12 kişilik