Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta sarıları, toz şeker, tereyağı ve şekerli vanilini bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine kakao, un ve hamur kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. 2 yumurta akı ve tuzu ayrı kaba alıp mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar çırpın. Yumurta aklarını hamura ilave edin ve mikserin düşük devrinde 1-2 dakika çırpın. Hazırladığınız hamurun yarısını kalıba döküp yayın.
3 yumurta akını çırpma kabına alın ve kar haline gelinceye kadar çırpın. Üzerine toz şekeri ekleyip 1 dakika daha çırpın. Üzerine öğütülmüş bademi ekleyip kaşık ile karıştırın. Bu karışımı kalıbın içindeki hamurun üzerine dökün ve yayın.
Kalan hamura 3 yemek kaşığı süt ekleyip kaşık ile karıştırın. Kalıptaki bademli karışımın üzerine yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Tereyağı ve sütü karıştırıp kekin üzerine sürün. Üzerine file bademleri serpin. Keki tekrar fırına alıp bademler hafif pembeleşinceye kadar 10 dakika daha pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta