Armutların içlerini geniş kısmından oyun. Uzun olan kısmının kabuğunu soyun. Geniş bir tencereye sıralayın, üzerlerine su ve toz şekeri ilave edin. Kısık ateşte arada çevirerek 15 dakika pişirin. Süre sonunda tencereden alın ve soğumaya bırakın.
Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı soğuyan armutların içine doldurun.
Üzüm tanelerini kürdanlara batırın. Daha sonra bu kürdanları armutların üzerine kirpi dikeni şeklinde yan yana batırın. Karanfilleri göz ve burun kısımlarına yerleştirin.
Bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Armutların sivri kısımlarını çikolataya batırıp çıkararak burun şeklinde kaplanmasını sağlayın. Kalan çikolatayı küçük bir kaseye koyun ve üzümleri batırarak tüketmek üzere kirpi armutların yanında servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar