Cevizleri yağsız tavada hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
Sıvı yağ ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Üzerine irmik helvasını ilave edip karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp tencerenin kapağını kapatın. Suyunu tamamen çekince ocaktan alın. Ceviz ve portakal kabuğu rendesini ilave edip birkaç kez alt üst karıştırın ve 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.
16 cm çapındaki derin bir kabın iç kısmını streç film ile kaplayın. İçine irmik helvasını doldurun ve kaşık ile üzerini düzeltin. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Streç film ile üzerini kapatıp buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Kremayı bir kaba alın ve orta ateşte ısıtın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın, bekletmeden iri parçalara kırdığınız çikolatayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığında bekletin.
Soğuyan irmik helvasını ters çevirerek servis tabağına alın ve streç filmi çıkarın. Hazırladığınız kremalı çikolatayı kaşık ile üzerini kaplayacak şekilde yayın. Buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletip arzuya göre portakal kabuğu rendesi ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar