Çikolatayı bıçak ile iri parçalara kesin. Toz şeker, soya sütü, limon suyu ve şekerli vanilini derin bir kaba alın. El çırpıcısı ile 1-2 dakika çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu ilave edip tekrar karıştırın. Ufaladığınız çikolatayı ekleyip kaşık ile karıştırın.
1 çay kaşığı sıvı yağı tavaya dökün ve orta ısıdaki ocakta ısıtın. Birer yemek kaşığı dolusu hamuru aralıklı dökün ve hafif yayın. Hamurların yüzeyinde kabarcıklar belirmeye başlayıncaya kadar 1-2 dakika pişirin. Spatula ile çevirin ve diğer tarafını da pembeleşinceye kadar pişirin. Hamurun tamamını bu şekilde pişirin.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritip ocaktan alın. Hindistan cevizi yağını ilave edip karıştırın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Pancake'leri servis tabaklarına alın. Çikolata döküp ahududu ve Antep fıstığı ile süsleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Pancake