Öğütülmüş keten tohumunu bir kaseye alın. 6 yemek kaşığı ılık suyu ilave edip karıştırın ve 5 dakika bekletin.
Toz şeker ve yulaf sütünü derin bir kaba alın. El çırpıcısı ile 1-2 dakika çırpın. Şekerli vanilin, portakal kabuğu rendesi, sirke ve beklettiğiniz keten tohumunu ekleyin. Un ve hamur kabartma tozunu da ilave edip yaklaşık 1 dakika karıştırın.
1 çay kaşığı sıvı yağı tavaya dökün ve orta ısıdaki ocakta ısıtın. Birer yemek kaşığı dolusu hamuru aralıklı dökün ve hafif yayın. Hamurların yüzeyinde kabarcıklar belirmeye başlayıncaya kadar 1-2 dakika pişirin. Spatula ile çevirin ve diğer tarafını da pembeleşinceye kadar pişirin. Hamurun tamamını bu şekilde pişirin.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pancake'lerin üzerine döküp portakal kabuğu rendesi ile süsleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Pancake
Pancake