Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Unu bir kaba eleyin. Hamur kabartma tozu, pudra şekeri, şekerli vanilin, tereyağı ve yumurtayı ekleyip yoğurun. Hamuru pişirme kağıdı üzerine alın ve merdane ile 3 mm kalınlında açın. Yaklaşık 4 cm çapındaki kalp kurabiye kalıbı ile aralıklı şekiller kesin. Kalplerin dışında kalan hamurları çıkarıp pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın ve pişirin. Kalan hamurları toparlayıp aynı şekilde hazırlayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 9 - 10 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Kurabiyelerin yarısının alt kısmına kakaolu fındık kreması sürün ve üzerine ikinci bir kurabiye yapıştırın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pasta süslerini mutfak robotuna alın ve 2-3 kez çalıştırıp toz haline getirmeden ufalanmasını sağlayın.
Kurabiyeleri yarılarına kadar çikolataya batırıp çıkarın ve tel üzerine sırlayın. Hazırladığınız pasta süslerini serpin. Çikolatalar donuncaya kadar bekletip servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler