Çileklerin yaprak kısımlarını kesin, iyice yıkayın ve kurulayın. Tepsi veya düz bir kaba sıralayıp dondurucuda 1-2 saat bekletin.
Donan çilekleri mutfak robotunda püre haline getirin. Krema, süt, yoğunlaştırılmış süt, toz şeker ve şekerli vanilini çelik kaba alın. Tel el çırpıcısı ile yaklaşık 1 dakika iyice karıştırın. Hazırladığınız çilek püresini ilave edip karıştırın. Üzerini streç film ile kapatıp dondurucuya alın. 30 dakikada bir tel çırpıcı ile kenarlarda donan kısımları sıyırarak iyice karıştırın. Bu işlemi 4 kez tekrarlayın. Donmaya başlayınca streç filmi doğrudan dondurmanın üzerine yapıştırın. Daha sonra 5-6 saat donmaya bırakın.
1 su bardağı suyu bir tencereye alın. Üzerine meyveli sos poşetini boşaltın ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 1 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Süre sonunda dondurmayı kaselere alın. Meyveli sos ile süsleyip bekletmeden servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar