Unu bir tabağın veya kasenin içine eleyin. Tereyağı, su, toz şeker ve tuzu bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp üzerine elenmiş unu tek seferde ekleyin. Tahta kaşık veya silikon spatula ile un tamamen suya karışıncaya kadar karıştırın. Tekrar ocağa alın, düşük ısıdaki ocakta kaşık ile ezerek karıştırıp 1,5-2 dakika pişirin. Tencerenin dibinde ince bir hamur tutması olunca ocaktan alın. Hamuru çırpma kabına alın ve 10-15 dakika bekletin. Süreyi uzatmayın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını alt-üst ayarında belirtilen dereceye getirip ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Yumurtaları derin bir kaseye kırın. Soğuyan hamura teker teker ekleyerek mikserin yüksek devrinde 5 dakika çırpın. Hamuru 1 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine 10 cm uzunluğunda aralıklı sıkın ve pişirin. Kalan hamuru daha sonra hazırlamak üzere oda sıcaklığında ve torbasında bekletin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkarın, pişirme kağıdı ile birlikte tepsiden alıp soğutma teli üzerinde soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın. Fırın tepsisini soğuması için yıkayıp kurulayın. Üzerine pişirme kağıdı serip krema sıkma torbasındaki hamuru aralıklı olarak 10 cm uzunluğunda sıkın ve aynı şekilde pişirin.
Kremayı derin bir çırpma kabına alın ve buzdolabında 1 saat bekletin.
2,5 su bardağı süt ve 1 çay bardağı toz şekeri tencereye alıp orta ısıdaki ocakta arada karıştırarak kaynamaya bırakın. Yumurta sarılarını derin bir kaseye alıp çatal veya el çırpıcısı ile iyice karıştırın. Üzerine 3 yemek kaşığı toz şeker, nişasta, kakao ve yarım su bardağı sütü ekleyip pürüzsüz oluncaya kadar iyice karıştırın. Ocaktaki şekerli süt kaynamaya başladığında içinden 3 yemek kaşığı alıp yumurtalı karışıma ekleyin. Karıştırarak kaynayan şekerli süte ekleyin. Karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve tereyağı ile çikolatayı ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp şekerli vanilini ekleyin ve karıştırın. Geniş ve cam bir kaseye alın. Kremanın üzerine değecek şekilde streç film kapatın ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve yarım saat bekletin. Süre sonunda buzdolabından çıkarıp mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Buzdolabında beklettiğiniz 1 su bardağı soğuk kremayı da orta devirde 3 dakika çırpın. İki kremayı birleştirip 2 dakika daha çırpın.
Çikolatalı pastacı kremasını 1 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Eklerleri ortadan enlemesine ikiye kesin. Alt katların üzerine krema sıkın ve üst katları kapatın. Buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
Çikolatanın 50 gramını benmari yöntemi ile eritin. Kaşık ile karıştırarak mutfak termometresi ile ısısını ölçün. 46°C'ye ulaştığında ocaktan alın. Üzerine kalan 30 gram çikolatayı ekleyip kaşık ile karıştırarak eritin. 28°C'ye düşünceye kadar yavaşça karıştırmaya devam edin. Bu ısıya ulaştığında tekrar sıcak su dolu kabın üzerine alın ve karıştırın. 32°C oluncaya kadar bekletin. Daha sonra ocaktan alıp karıştırarak soğutun.
Beyaz çikolatayı derin ve cam bir kaseye alın. Mikrodalga fırında 15 saniye tutun. Çıkarıp tekrar 10 saniye tutun. Erimeye başlayınca kaşık ile karıştırıp tekrar 10 saniye tutun ve çıkarıp karıştırın. Çikolata tamamen eriyinceye kadar 10 saniye aralıklar ile ısıtın. Tamamen eridikten sonra bir daha ısıtmayın ve servis edinceye kadar oda sıcaklığında bekletin. Çikolatayı benmari yöntemi ile de eritebilirsiniz.
Çikolataları pişirme kağıdından hazırladığınız ayrı hunilere doldurun. Uçlarını makas ile kesip eklerlerin yarısını beyaz, yarısını da bitter çikolata ile kaplayın. Daha sonra farklı renk çikolata ile üzerlerine şeritler sıkın. Buzdolabında 10 dakika bekletin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar