Kuru kayısı ve kuru incirleri yumuşaması için ayrı kaplar içinde sıcak suda yaklaşık 10 dakika bekletin, daha sonra süzün ve küçük küpler şeklinde doğrayın. Bisküvileri eliniz ile kırarak ufalayın.
Krem şantiyi soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız kuru kayısı ve kuru incir, kakaolu bisküvi, ceviz ve portakal kabuğu rendesi ekleyerek karıştırın. Kalıba streç film serin ve üzerine yarım cevizleri sıralayın. Krem şantili karışımı döküp düzeltin. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabının dondurucu bölümünde donuncaya kadar yaklaşık 5-6 saat bekletin.
Toz şekeri çelik bir tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan eritin. Şeker eriyip karamel rengi olunca tereyağını ekleyin ve karıştırın. Kremayı ilave edin ve 1 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp bir kaseye aktarın ve arada karıştırarak soğutun.
Tatlıyı dondurucudan çıkarın, streç filmi açın ve ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerine karamel sos dökün, arzuya göre kuru kayısı ve kuru incir ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar