Kupları eğik duracak şekilde sabitleyin. 2,5 çay bardağı suyu kaynatıp muzlu jeli ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Kalan 2,5 çay bardağı soğuk suyu ilave edip karıştırın. Oda sıcaklığına gelince üstlerde kremayı koymak için pay bırakarak kuplara paylaştırın. Buzdolabına koyun ve donuncaya kadar bekletin.
Çilekli jeli aynı şekilde hazırlayıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Kupları düzleştirip muzlu jellerin yanlarındaki boşluklara yavaşça dökün. Buzdolabında donuncaya kadar bekletin.
Toz şeker ve nişastayı tencereye alıp karıştırın. Süt, limon kabuğu rendesi, limon suyu ve kremayı ekleyip iyice karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Kuplara paylaştırın. Buzdolabında en az 1 saat bekletip servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar