Sütü tencereye alın. Üzerine kazandibi poşeti boşaltın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Tatlı loru çırpma kabına alın. Üzerine pudra şekerini ekleyin ve mikser ile 1-2 dakika çırpın. Portakal kabuğu rendesini ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Soğuyan kazandibini ekleyin ve mikserin düşük devrinde 1 dakika daha çırpın. İki tatlı kaşığı yardımı ile cevizden biraz daha küçük toplar yapın ve pişirme kağıdı serilmiş tepsiye sıralayın. Dondurucuya koyun ve 2-3 saat bekletin.
Tel kadayıfları 1 cm uzunluğunda şeritler olacak şekilde kesin. Tereyağını yapışmaz yüzeyli tavaya alın. Orta ısıdaki ocakta eritin. Tel kadayıfları ekleyip hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Hazırladığınız topları servisten 5 dakika önce dondurucudan çıkarın. Tel kadayıflara bulayın ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar