Unu bir tabağın veya kasenin içine eleyin. Tereyağı, su, toz şeker ve tuzu bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp üzerine elenmiş unu tek seferde ekleyin. Tahta kaşık veya silikon spatula ile un tamamen suya karışıncaya kadar karıştırın. Tekrar ocağa alın, düşük ısıdaki ocakta kaşık ile ezerek karıştırıp 1,5-2 dakika pişirin. Tencerenin dibinde ince bir hamur tutması olunca ocaktan alın. Hamuru çırpma kabına alın ve 10-15 dakika bekletin. Süreyi uzatmayın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını alt-üst ayarında belirtilen dereceye getirip ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Yumurtaları derin bir kaseye kırın. Soğuyan hamura teker teker ekleyerek mikserin yüksek devrinde 5 dakika çırpın. Hamuru 1 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine 10 cm uzunluğunda aralıklı sıkın ve pişirin. Kalan hamuru daha sonra hazırlamak üzere oda sıcaklığında ve torbasında bekletin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkarın, pişirme kağıdı ile birlikte tepsiden alıp soğutma teli üzerinde soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın. Fırın tepsisini soğuması için yıkayıp kurulayın. Üzerine pişirme kağıdı serip krema sıkma torbasındaki hamuru aralıklı olarak 10 cm uzunluğunda sıkın ve aynı şekilde pişirin.
Karadut, yarım çay bardağı su ve 3 yemek kaşığı toz şekeri mutfak robotunda püre haline getirin. Yumurta sarsını kaseye alıp el çırpıcısı veya çatal ile iyice karıştırın. Üzerine püre halindeki karadut ve mısır nişastasını ekleyip iyice karıştırın. Süt ve 1 çay bardağı toz şekeri tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, üzerine hazırladığınız nişastalı karadutlu karışımı ekleyin ve karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 3 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Cam bir tabağa alıp arada karıştırarak soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince üzerini kapatın ve buzdolabında soğumaya bırakın.
Karadutlu pastacı kremasını 1 cm çapındaki yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Eklerleri ortadan enlemesine ikiye kesin. Alt katların üzerine krema sıkın ve üst katları kapatın. Buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
Beyaz çikolatayı derin ve cam bir kaseye alın. Mikrodalga fırında 15 saniye tutun. Çıkarıp tekrar 10 saniye tutun. Erimeye başlayınca kaşık ile karıştırıp tekrar 10 saniye tutun ve çıkarıp karıştırın. Çikolata tamamen eriyinceye kadar 10 saniye aralıklar ile ısıtın. Tamamen eridikten sonra bir daha ısıtmayın ve servis edinceye kadar oda sıcaklığında bekletin. Beyaz çikolatayı benmari yöntemi ile de eritebilirsiniz. Hazırladığınız beyaz çikolatayı pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip eklerlerin üzerine sıkın. Buzdolabında 10 dakika bekletin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar