Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine şekerli vanilin, tarçın, muskat rendesi ve Hindistan cevizi rendesini ekleyip kaşık ile karıştırın. Muzun kabuğunu soyup bir tabağa alın ve çatal ile iyice ezerek püre haline getirin.
Yumurta ve esmer şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine krema, tereyağı ve püre halindeki muzu ekleyip düşük devirde kısa bir süre karıştırın. Üzerine hazırladığınız un karışımını ilave edin ve bir spatula veya kaşık ile iyice karıştırın. Hamuru kalıba alın ve düzeltin. Üzerine fındık kırığını serpin. Muzları 1 cm kalınlığında dlimleyerek üzerine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Toz şekeri çelik bir tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan eritin. Şeker eriyip karamel rengi olunca tereyağını ekleyin ve karıştırın. Kremayı ilave edin ve 1 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp bir kaseye aktarın ve arada karıştırarak soğutun. Kekin üzerine karamel sosu döküp fındık kırığı serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta