Kağıt muffin kalıplarını fırın tepsisine sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Muzları mutfak robotundan geçirip püre haline getirin. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Sıvı yağ, süt, şekerli vanilin ve tarçını ekleyip 1 dakika çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edip kısa bir süre daha çarpın. Hamuru kalıplara paylaştırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Toz şekeri çelik bir tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan eritin. Şeker eriyip karamel rengi olunca tereyağını ekleyin ve karıştırın. Kremayı ilave edin ve 1 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp bir kaseye aktarın ve arada karıştırarak soğutun.
Krema ve sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, daha sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Karamel sosun yarısını kremaya ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız kremayı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Soğuyan muffinlerin üzerine sıkın. Muzu dilimleyin ve kremaların üzerine yerleştirin. Kalan karamel sosu üzerlerine dökün ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta