Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, kakao, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine şekerli vanilin ve tarçını ilave edip kaşık ile karıştırın. Yumurta, toz şeker ve suyu ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 5-6 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız un karışımını ilave edip kaşık veya spatula ile yavaşça karıştırın. Kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından alın. 5 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Kalıbı daha sonra kullanmak üzere yıkayıp kurulayın.
Vişne ve toz şekeri tencereye alın. 1,5 çay bardağı vişne suyunu bir kaseye alın, üzerine nişastayı ekleyin ve karıştırın. Vişnelerin üzerine dökün ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
3,5 su bardağı süt ve 1 çay bardağı toz şekeri tencereye alıp orta ısıdaki ocakta arada karıştırarak kaynamaya bırakın. Yumurta sarıları, toz şeker ve sütü bir kaseye alıp el çırpıcısı veya çatal ile karıştırın. Üzerine nişastayı ekleyip pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Ocaktaki şekerli süt kaynamaya başladığında hazırladığınız karışımı ekleyip karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın, tereyağı ve şekerli vanilini ekleyip karıştırın. Kremayı geniş ve cam olan bir kaseye alın. Üzerine kremanın üzerine değecek şekilde streç filmi kapatın ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve yarım saat bekletin. Süre sonunda buzdolabından çıkarıp mikser ile 2 dakika çırpın. 1 su bardağı kremayı da 2 dakika çırpıp diğer kremanın üzerine ekleyin. 2 dakika daha çırpın.
Kelepçeli kalıbın çerçevesini servis tabağına oturtun. Pandispanyayı üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. İlk katını kalıbın içine oturtun. Vişne suyunun yarısını kaşık ile dökerek pandispanyanın her tarafını ıslatın. Vişneli karışımının yarısını yayın. Üzerine bir miktar pastacı kreması yayın ve ikinci kat pandispanyayı yerleştirin. Aynı işlemi uygulayın ve son kat pandispanyayı koyun. Kalan kremadan 2 yemek kaşığı üst süsleme için ayırın. Kelepçeli kalıbın kelepçesini açıp çıkarın. Kalan krema ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplayın. Ayırdığınız kremayı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Pastanın üzerine şekilli olarak sıkın.
Çikolatayı cam bir kasenin içine rendenin iri bölümünde rendeleyin. Rendelenmiş çikolatayı bir hamur spatulası ile pastanın yanlarına ve üzerine serperek her tarafını kaplayın. Buzdolabında 3 saat bekletin. Servisten önce üzerine vişneleri sıralayın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta