Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine mayayı ilave edip kaşık ile karıştırın. Üzerine toz şeker, tuz, yumurta, ılık süt ve tereyağın ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan hafif sert bir hamur elde edin. Üzerini kapatın ve 40-45 dakika bekletin.
Tepsiyi tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Mayalanan hamuru tezgaha alın ve yoğurmadan 20 eşit parçaya bölün. Her birini merdane ile 8-10 cm çapında açın. Üzerlerine 2'er yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi koyun ve kenar kısmından ortaya doğru toparlayarak peynir içinde kalacak şekilde yuvarlayın. Hamurların birleşme yerleri altta kalacak şekilde topları tepsiye sıralayın. Yumurta sarısı ve sütü bir kaseye alın ve çatal ile çırpın. Hamurların üzerine sürün, tepsiyi fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Zeytinyağını bir kaseye alın ve üzerine sarımsağı rendeleyin. İnce doğranmış maydanozları ekleyip karıştırın.
Süre sonunda fırından çıkarın. Bekletmeden üzerine her tarafına eşit gelecek şekilde hazırladığınız sarımsaklı maydanozlu sosu sürün. Sıcak servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi