Sütü tencereye alın. Üzerine keşkülü ekleyin ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve soğutun.
Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve limon suyunu ekleyin. 5 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Yufkalardan birini alıp üzerine tereyağı sürün. Uzun kenarına 2 yemek kaşığı keşkül koyun. Keşkülün olduğu kenardan başlayarak yufkayı yarısına kadar rulo şeklinde sarın. Kalan kısmını eliniz ile akordiyon şeklinde toparlayın ve kalıba alın. Kalan yufkaları aynı şekilde hazırlayın ve kalıba sıralayın. Üzerlerine tereyağı sürüp bademleri serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve üzerine soğuk şurubu gezdirerek dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2-3 bekletin. Soğuyan tatlıyı dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Hazırlama:40 dk.OrtaYaklaşık 8 dilim