Flag

Keşküllü Güllaç Kup

Yaklaşık 4 kup
Kolay
20 dk.
Güllaç yaprağı, çilek ve badem dolgulu keşküllü kup.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Keşkül için
1 poşetDr. Oetker Keşkül
2 su bardağısüt
0,5 su bardağıkrema (%35 yağlı)
Dolgu
1 çay bardağıbütün çiğ badem
2 su bardağısüt
1 yemek kaşığıtoz şeker
1 - 2 adetgüllaç
1 su bardağıküp şeklinde doğranmış çilek

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Keşkül
1

Keşkülün hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine keşkülü ekleyip orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar karıştırarak soğutun.

2

Kupların hazırlanışı

Bademlerin üzerine sıcak su döküp 15 dakika bekletin. Süre sonunda suyunu süzün ve kabuklarını soyun. Bıçak ile iri parçalara kesin. Sütü ılıtıp toz şekeri ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Güllaç yapraklarını iri parçalara kırın ve ılık süte 1-2 kez batırıp çıkararak yumuşatın.

Keşkülü aralara güllaç yaprağı, badem ve çilek koyarak kuplara doldurun. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve servis yapın.