Su ve sıvı yağı bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynama başladığında üzerine irmik helvası poşetini boşaltın ve devamlı karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Suyunu tamamen çekince ocaktan alın, arada karıştırarak 20-25 dakika kapağı kapalı olarak bekletin. Süre sonunda irmik helvasını kaşık ile karıştırın.
Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Tahin, toz şeker ve sütü bir kaseye alın ve kaşık ile iyice karıştırın.
Yufkanın bir tanesini tezgaha alıp üzerine fırça yardımı ile tahinli karışımdan sürün. Üzerine ikinci yufkayı kapatıp onun da üzerine tahinli karışımdan sürün. Bu yufkayı uzunlamasına 4 eşit parçaya kesin. Her parçanın kısa kenarına 2 tatlı kaşığı irmik helvası koyun, rulo şeklide sarın ve fırın tepsisine sıralayın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine tahin sürüp toz şeker serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuk olarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar