Sütü bir tencereye alın ve üzerine irmik tatlısı poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca margarini ilave edip ocağı kısın ve 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alın, üzerine kayısı, incir, kuru üzüm ve cevizi ekleyip karıştırın. Su ile çalkalanmış kalıba döküp üzerini düzeltin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.
Tatlıyı dolaptan çıkarıp bıçak ile kenarlarından hafifçe sıyırıp servis tabağına ters çevirerek çıkarın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve tatlının üzerine sıkın. Antep fıstığı serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar