Tepsi üzerine pişirme kağıdı serin ve üzerine kalp şeklindeki çember kalıbı oturtun.
Kremayı bir tencereye alın ve kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve 100 g kuvertürü ekleyin. Kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. Üzerine kayısı, incir, kuru üzüm, badem, Hindistan cevizi rendesi ve portakal kabuğu rendesini ilave edip kaşık ile iyice karıştırın. Karışımı kalp kalıbın içine dökün ve kaşık ile düzgünce yayın. Buzdolabına alın ve 3 saat bekletin.
Tatlıyı buzdolabından çıkarın. Spatula yardımı ile kenarlarını sıyırarak kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Kuvertürü benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve tatlının üzerine sıkın. Bekletmeden frenk üzümlerini sıralayın. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar