Limonları yıkayın ve rendenin ince tarafı ile kabukların sadece dış sarı yüzeyini alacak şekilde rendeleyin. Limonların suyunu sıkın. Rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve toz şekeri geniş bir kaseye alın. Eliniz ile 10 dakika ovarak şeker ve limonun iyice karışmasını sağlayın. Nanelerin yapraklarını dallarından koparıp karışıma ilave edin. Üzerine 1 su bardağı su da ekleyip karıştırın. Buzdolabında 20 dakika bekletin.
Beklettiğiniz karışımın üzerine kalan 5 su bardağı suyu ekleyin. El çırpıcısı ile şeker eriyinceye kadar karıştırın. Karışımı süzgeçe döküp kaşık ile posasını ezerek süzün. Hazırladığınız limonatayı daha ince dokulu bir süzgeç ile tekrar süzün. Bir sürahiye doldurup buzdolabında soğuyuncaya kadar 1-2 saat bekletin.
Soğuyan limonatayı bardaklara doldurun. İçlerine birer küp buz atıp nane yaprağı ile süsleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
İçecekler
İçecekler