Eriklerin çekirdeklerini çıkartıp dörde kesin ve su ile birlikte tencereye alın. Orta ateşte pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 5 dakika daha kaynatın. Süre sonunda ocaktan alın ve süzün. Kabuk tarçını ilave edin ve soğumaya bırakın.
Şeftalilerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve dörde kesin. Su ile birlikte tencereye alın ve orta ateşte pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 5 dakika daha kaynatın. Süre sonunda ocaktan alın, süzün ve soğumaya bırakın.
Soğuyan erik suyundaki kabuk tarçını çıkarın. Şeftali suyunun içerisine şekerli vanilini ilave edin. Erik suyunu yavaş yavaş kaşıkla karıştırarak şeftali suyunun içerisine ekleyin. Buzdolabında 1 saat soğutup servis yapın.
İlgili Tarifler