Jelleri tarifine göre ayrı ayrı hazırlayıp 10x20 cm boyutlarındaki kalıplara dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin. Süre sonunda küçük küpler şeklinde dilimleyin.
Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin.
Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3-4 dakika çırpın.
Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın. Üzerine bir miktar krema sürün. Farklı renklerde jel küpleri sıralayın, üzerine de bir miktar krema sürüp ikinci pandispanyayı kapatın. Pastayı pasta kreması ile kaplayın, bir kaşığın tersi ile pastanın üzerinde çukurlar oluşturun. Jel küpleri ile süsleyip buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Arzuya göre, iri kırılmış Antep fıstığı parçaları ile süsleme yapabilirsiniz. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta