Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta aklarını sarılarından ayırıp cam veya metal çırpma kabında kar haline gelinceye kadar 2-3 dakika çırpın. Toz şekeri azar azar ekleyerek tamamını yedirinceye kadar çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Kakao, sıvı yağ, pudra şekeri, şekerli vanilin, tuz ve tereyağını çırpma kabına alıp mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine yumurta sarılarını teker teker ekleyerek her birini yarım dakika çırpın. Hazırladığınız yumurta aklarını ilave edip kaşık veya spatula ile alttan üste doğru yavaşça karıştırın. Elediğiniz unu ekleyin ve yedirinceye kadar yavaşça karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından alın. 15 dakika sonra keki kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Pasta kremasını süt ile 3-4 dakika çırpın. Muzları soyup dilimleyin. Keki üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Her birini kahve ile ıslatın. Kekin üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın. Bir miktar krema yayın, muzların ve çikolata parçalarının yarısını serpin. İkinci kat keki üzerine koyun, aynı işlemi uygulayıp son keki koyun. Kalan krema ile pastayı kaplayın. Üzerini pasta süsü ile kaplayın. Buzdolabında en az 1 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta