İrmik, toz şeker, yoğurt, şekerli vanilin, hamur kabartma tozu ve karbonatı bir kaba alıp kaşık ile iyice karıştırın. Kalıba alın ve üzerini kaşık ile düzeltin. Üzerine bir tepsi kapatın ve oda sıcaklığında 2 saat bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda hamurun üzerini bıçak ile çizerek dilimleri belirginleştirin. Fıstıkları her dilime 2 adet gelecek şekilde sıralayıp hafif batırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Bu arada şurubu hazırlamaya başlayın. Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin ve ocağı kısın. 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Fırından çıkardığınız şambaliyi işaretlenmiş yerlerden dilimleyin. 5 dakika bekletin ve üzerine ılık şurubu dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın. 2-3 saat bekletin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar