Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Toz şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Sütü bir tencereye boşaltın ve üzerine tavukgöğsü poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve üzerine margarini ilave edin. 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Yufkaları ortadan ikiye kesin. 10 adet yufkayı kalıba, her birinin üzerine eritilmiş tereyağı sürerek üst üste sıralayın.
Ceviz, toz şeker, süt ve tarçını karıştırıp kalıptaki yufkaların üzerine yayın.
10 parça yufkayı herbirinin üzerine eritilmiş tereyağı sürerek cevizli karışımın üzerine sıralayın. Üzerine tavukgöğsünü döküp yayın. En üste kalan 10 adet yufkayı aynı şekilde sıralayın. Bıçak yardımı ile kare dilimlere kesin. Üzerine çok hafif tereyağı sürüp pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkartıp 10 dakika bekletin ve üzerine soğuk şurubu dökün. Soğutup servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar