2,5 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 5 dakika bekletin. Üzerine bisküvi, fındık kırığı ve kayısıları ekleyip karıştırın. Hazırladığınız pudingi 12 cm çapındaki derin bir kalıba alın ve üzerini düzeltin. Oda sıcaklığına gelince üzerini kapatıp buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, margarin, pudra şekeri, yumurta ve şekerli vanilini derin bir kaba alın ve yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Çiçek şeklinde değişik kurabiye kalıpları ile kesin. Arı olarak süsleyeceğiniz kurabiyeleri bıçak ile kesin, anten olarak kafa kısımlarına ikişer adet kısa kesilmiş kürdan batırın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun ve ucunu makas ile kesin. Kurabiyeleri çikolata ve süsleme glazürleri ile süsleyin.
Pudingi servis tabağına ters çevirerek kalıbından çıkarın.
1 su bardağı portakal suyunu çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile 4-5 dakika çırpın. Krem şantiyi krema sıkma torbasına doldurun. Kubbe şeklindeki pudingin üzerine sıkarak arı kovanı şekli verin. Etrafına kurabiyeleri sıralayın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar