Flag

Tahinli Bademli Fırın Sütlaç

Yaklaşık 4 porsiyon
Orta
30 dk.
Badem, tahin ve tarçın ile hazırlanan crumble fırın sütlaç ile birleşti.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
4 adet pişirme kalıbı (Ø 10 cm)

Malzemeler

Crumble için
50 goda sıcaklığında tereyağı
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 su bardağıun
2 çay kaşığıtoz tarçın
3 yemek kaşığıtahin
4 - 5 yemek kaşığıfile badem
Sütlaç için
1 poşetDr. Oetker Sütlaç
3,5 su bardağısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Sütlaç
1

Crumble'ın hazırlanışı

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Tereyağı, toz şeker, un, tarçın ve tahini çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile düşük devirde karışım granüller haline gelinceye kadar yaklaşık 1,5 dakika çırpın. Bademleri ilave edip kaşık ile karıştırın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yayın ve hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 dakika


Fırından alın ve soğumaya bırakın. Daha sonra pişirme kalıplarına paylaştırın. Arzu ederseniz bir kısmını üst süsleme için ayırabilirsiniz.

2

Sütlacın hazırlanışı

Sütlacı süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 5 dakika soğutun. Bu arada fırını üst ızgara ayarında 200°C'ye getirip çalıştırın. Sütlacı pişirme kalıplarındaki crumble'ların üzerine paylaştırın. Fırın tepsisine sıralayın. Fırının üst rafına koyun ve üzerleri kızarıncaya kadar bekletin. Fırından alın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.