Helva ve sütü derin bir kaba alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Buzdolabında 2 saat bekletin.
3,5 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve ısıya dayanıklı kaplara, üsten ikişer cm boşluk kalacak şekilde doldurun. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Süre sonunda pudingin üzerine helvalı karışımı yayın ve bütün ceviz tanelerini koyun. Kapları 1 cm derinliğinde su doldurulmuş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından alıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar