Ilık süt ve toz şekeri bir kaseye alın. Üzerine mayayı ekleyip kaşık ile birkaç kez karıştırın ve 15 dakika bekletin.
Un ve irmiği derin bir kaba alın. Üzerine hazırladığınız maya, tuz ve suyu ekleyip el çırpıcısı ile iyice karıştırarak krep hamuru kıvamında bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatın ve 40-45 dakika bekletin.
Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve limon suyunu ekleyin. 10 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Süre sonunda mayalanan hamuru birkaç kez karıştırın. Yapışmaz yüzeyli tavayı orta ısıdaki ocakta ısıtın. Hazırladığınız hamurdan 1 yemek kaşığı alın, tavaya dökün ve 6-7 cm çapında yayın. Hamurun üzerinde gözenekler oluşup alt kısmı pişince spatula ile alın ve çevirmeden bir tepsiye koyun. Pişen kısım altta, yumuşak kalan yüzey üstte kalacak. Kalan hamuru aynı şekilde pişirin ve soğumaya bırakın.
Soğuyan hamurların üzerine birer tatlı kaşığı ceviz koyun ve ceviz içinde kalacak şekilde ortadan ikiye katlayın. Uç kısımlarınızı parmaklarınız ile sıkıştırarak birbirine yapıştırın.
Derin bir tencerenin yarısına kadar sıvı yağ koyun ve orta ısıdaki ocakta ısıtın. Hazırladığınız tatlıları üzerleri kahverengileşinceye kadar arkalı önlü kızartın ve yağını süzerek çıkarın. Bekletmeden soğuk şurubun içine alın. Şurubu çekince servis tabağına sıralayın. Soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar