Yaban mersinlerini bir kaseye alın, üzerine toz şekeri ilave edin ve iyice karıştırın. Çözülünceye kadar bekletin.
Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alıp mikser ile 2 dakika çırpın. Süt, un, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilinli ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Tereyağını ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız yaban mersinlerini kalıbın tabanına yayın. Üzerine hamuru yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Süre sonunda fırından alın. 5 dakika sonra spatula yardımı ile keki kalıbın kenarlarından ayırın ve kelepçeyi çıkarın. Servis tabağını kekin üzerine kapatın ve tabandaki kalıp ile birlikte ters çevirin. Spatula ile dikkatlice kalıbı kekten ayırın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta