Flag

Ahududulu Cheesecake'li Kek

10 - 12 dilim
Orta
40 dk.
Kek hamuru, üzerinde cheesecake karışımı ve ahududular ile pişiriliyor. Birbirine geçişen bu lezzetler çok uyumlu.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 30 cm)

Malzemeler

Cheesecake karışımı
1yumurta
250 gsüzme yoğurt
2 - 3 yemek kaşığıtoz şeker
1limon kabuğu rendesi
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Hamur
3yumurta
1 su bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığısıcak su
1 su bardağısıvı yağ
1 su bardağısüt
3 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yemek kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
Üzeri için
1 su bardağıahududu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
1

Ön hazırlık

Kalıbın içine kenarları da kaplayacak şekilde pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Cheesecake karışımının hazırlanışı

Yumurta, süzme yoğurt, toz şeker, limon kabuğu rendesi ve şekerli vanilini bir kaba alıp el çırpıcısı ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı buzdolabına alın.

3

Kekin hazırlanışı

Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alıp mikser ile 3-4 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve sıcak suyu ekleyip çırpmaya devam edin. Sıvı yağ ve sütü ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın. Un, hamur kabartma tozu ve nişastayı ilave edip yüksek devirde 2 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın. Buzdolabında beklettiğiniz karışımı tatlı kaşığı ile alarak hamurun üzerine aralıklı dökün. Ahududuları sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.