Elektrikli Davul Fırın

Özellikleri Nelerdir?

Solo ve ankastre fırınlar hayatımızda yokken özellikle börek, ev tipi pizza, fırında köfte, balık, parça tavuk gibi yemekleri pişirmek için kullanılan bir fırın tipidir. Kek ve benzeri kabaran pişimler için pek uygun değildir. İlk çıkanlarında termostat ayarı yoktu. Son zamanlarda biraz daha geliştirilerek üretilmeye başlandı. Yüksekliği dar olup daha çok yuvarlak tepsiler için uygundur. Boyutları büyük veya küçük olabilir.  Genellikle rahat taşımak için ısıya dayanıklı kulpları vardır. Dışı özel epoksi fırın boya ile boyanmıştır. Bir havalandırma kapağı ve küçük bir ısıya dayanıklı görüş penceresi, alt-üst rezistans açma kapama anahtarı ve genellikle çok derin olmayan yuvarlak 1-2 tepsisi vardır. Tepsiler duruma göre emaye olabilir. 

Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Fırın rahat kullanılabilecek bir zemine konulmalı. Pişirme işlemine başlamadan evvel kapak kapalı olacak şekilde fırının fişi topraklı prize takılmalı. Fırının içi boş olarak 5 dakika kadar ön ısıtma yapılmalı. Pişirilecek gıda fırın tepsisi veya ısıya dayanıklı uygun bir kap ile fırına konulmalıdır. Pişirme zamanı pişirilecek yemeğin veya hamur işinin tipine, özelliğine ve gramajına göre değişiklik gösterebilir. Davul fırınların bir yönü daha çok ısınabilir, bu nedenle tepsi veya fırın kabı birkaç sefer fırın içinde döndürülerek yönü değiştirilmelidir. Pişen malzeme sık sık kontrol edilmeli, alt veya üst taraftan hangisi daha fazla pişmiş, kızarmış ise o taraftaki ısıtıcı kapatılmalıdır.

Çift tepsili fırınlarda iki tepsi aynı anda kullanılıp pişirilme yapılıyorsa, yine pişirme süreci takip edilmeli ve bir süre sonra tepsilerin yerleri değiştirilerek alt raftaki tepsi üst rafa, üst raftaki tepsi de alt rafa alınmalıdır. Fırın sıcak iken yeri değiştirilmemeli, çarpma ve sarsıntı gibi şiddetli hareketlerden sakınılmalıdır. Gıda maddesinin de pişerken fırın içine taşmasına veya dökülmesine izin verilmemelidir.

Fırının iç ve dış temizliğini yaparken fişin prize takılı olmamasına dikkat edilmelidir. 

Temizlenecek fırının soğuması beklenmelidir. Fırın içi ve dış gövdesi yumuşak bir bezle silinmelidir. Kuru bir bezle silerek de kurulanıp bir süre kapağı açık tutulmalıdır. Fırın içine dökülen malzemelerin hemen temizlenmesi tavsiye edilir. Kalan malzeme yanarak hem kötü kokar hem de fırına zarar verir. Temizlemede kimyasal maddeler ve aşındırıcı toz deterjan kullanılmamalıdır. Bu gibi maddeler hem kalıntı yapıp sağlık açısından sakınca doğururlar hem de boya ve emaye yüzeylerin çizilmesine, kumanda yazılarının silinmesine neden olurlar.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.