Flag

Böğürtlen

Böğürtlen önemli bir antioksidandır. Magnezyum, kalsiyum, potasyum, fosfor, vitamin C ve E, B vitaminleri içerir.

Türkiye'de Ağustos ve Eylül aylarında bolca rastlanır. Yabanisinin yanı sıra ticari amaçlı olarak kültür olanları da yetiştirilmektedir. Mevsimi dışında ayrıca dondurulmuşunu da marketlerde bulmak mümkündür.


Basınç altında çabuk zedelenir ve kolay küflenir. Bu yüzden meyveler bekletilmeden hemen değerlendirilmelidir. Reçel, meyve suyu, püre olarak saklanabildiği gibi dondurularak da saklanır. Pasta, kek, tatlılarda sıklıkla kullanılır.


Öncelikle taze olarak kullanılması önerilir. Birbirine değmeyecek şekilde bir tepsiye tek tek sıralanıp dondurulduktan sonra buzdolabı torbalarına bir seferlik kullanıma uygun miktarlarda konulmalı ve dondurucuda saklanmalıdır.

İlgili İpuçları ve Püf Noktaları

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker