Flag

Fındık

Akdeniz ülkelerinde yetişen bir ağacın meyvesidir.

Türkiye'deki fındığın %80'i Karadeniz bölgesinde yetişir. Türkiye, dünya fındık üretiminde ilk sırada yer alır.


Fındık çok iyi bir enerji kaynağıdır, vücuda güç ve enerji verir, beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Fındık, kalp ve damar sağlığı açısından çok faydalıdır. Kolesterolü düşürür, kalp ritmini ayarlamaya yardımcı olur, vücut ve kemik gelişimini destekler.


Yeşil dış kabuğu ve sert iç kabuğu soyulduktan sonra üzerinde zar halinde bulunan ince kısmı da kavurma sırasında kabuklaşıp uzaklaştırılabilir. Bütün olarak kavrulmuş, kavrulmamış, dilimlenmiş, kıyılmış, kırılmış ve toz halinde kullanılır. Çikolata ile çok iyi uyum gösterir. Ayrıca pralin yapımında kullanılan ana hammaddelerden biridir.

İlgili İpuçları ve Püf Noktaları

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker