Flag

Fındık ve Badem Nasıl Saklanmalı?

Fındık ve bademin içeriğinde yüksek oranda yağ vardır. Bu nedenle oksidasyona açıktırlar ve hızlı bir şekilde bozulabilirler.

Bozulmayı önlemek için kullanılacak miktarlarda, ihtiyaç duyulduğu ölçüde satın alınmalı ve çok uzun süre bekletilmeden tüketilmeli ya da sert kabukları ile satın alınıp saklanmalı ve ihtiyaç duyulduğunda kırılıp ayıklanmalı ve kullanılmalıdır. Hazır iç olarak satılanların vakumlu paketlerde olmasına dikkat edilmelidir. Açıldıktan sonra da kısa sürede tüketilmeli ve hava almayacak şekilde buzdolabında saklanmalıdır.


Tüm çerezler pasta, kek, kurabiye veya tatlılarda kullanılmadan önce tadılarak duyusal kontrolden geçirilmelidir.

İlgili İpuçları ve Püf Noktaları

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker