Flag

Pandispanya Hamuru Hazırlama

Un derin bir kaba elenir ve üzerine Hamur Kabartma Tozu eklenir.

Bir kaşık yardımı ile ya da mikserin hamur karıştırıcı uçları ile düşük devirde karıştırılır. Ayrı bir karıştırma kabı içerisinde Şekerli Vanilin ile şeker karıştırılır. Yumurtalar bir kaseye tek tek kırılır ve çırpmaya devam edilerek şekerli karışıma tek tek eklenir. Böylece bozuk yumurta olup olmadığının kontrolü sağlanmış olur. Yanı sıra her yumurta eklendikten sonra en az yarım dakika süre ile ve yüksek devirde çırpma yapılır. Çırpılmış şeker ve yumurtanın rengi giderek sarıdan daha açık sarıya doğru döner. Kabartıcı ile karıştırılmış un, karışıma en son ve en az üç aşamada eklenmelidir. Orta veya düşük devirde çırpma yapılır, böylece un çökme yapmadığı gibi, hava kabarcıkları ile kabartılmış yumurta akıda sönmemiş olur.


Bazı tariflerde, şeker ile sadece yumurta sarısı, karışımın rengi iyice açılana kadar tek yöne hareketle çırpılır. Kabartıcı eklenmiş un eklenip, tekrar çırpılır. Yumurta akları da başka temiz bir çırpma kabında, temiz mikser uçları ile yüksek devirde köpük olacak şekilde çırpılır. Aklar bir spatul ile bu karışıma karıştırılır, çırpılmış akın içindeki hava kabarcıklarını söndürmemek için işlemin çok sert yapılmaması gerekir. Seri olunmalı ama dokuyu zedeleyici hareketler olmamalıdır.


Önceden yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş kalıba, bir spatul yardımı ile hamur düzgün bir biçimde dökülür. Hamurun üzeri pürüzsüz olacak şekilde düzeltilir. Yaklaşık olarak kalıbın 2/3'ü hamur ile doldurulmuş olmalıdır.

İlgili İpuçları ve Püf Noktaları

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker