Flag

Acılı Muffin

12 adet
Kolay
60 dk.
Kaşar peynirli kabaklı muffinler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
12'li muffin kalıbı

Malzemeler

Malzemeler
1 paketDr. Oetker Sade Kek Karışımı
3yumurta
0,5 su bardağısıvı yağ
1,5 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
2 adetkabak (küçük küpler şeklinde doğranmış)
0,5 su bardağıbiber turşusu (küp seklinde doğranmış)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
1

Ön hazırlık

Muffin kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, sıvı yağ, süt ve sade kek karışımını derin bir kaba alın, bir kaşık yardımı ile pürüzsüz bir yapı elde edinceye kadar karıştırın.


Kaşar peyniri rendesi, kabak ve biberleri ilave edip tekrar karıştırın. Muffin kalıplarının 2/3'ünü dolduracak şekilde paylaştırın.


Fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkartıp sıcak veya soğuk olarak servis yapın.