Flag

Ananaslı Bademli Keşkül

Yaklaşık 6 - 7 dilim
Orta
140 dk.
Kedidili bisküvili, ananaslı kremalı keşkül.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Ayarlanabilir yuvarlak pişirme çerçevesi (16-30 cm)

Malzemeler

Dolgu
2 poşetDr. Oetker Keşkül
6 su bardağısüt
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
4 dilimtaze ananas
0,5 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
Kaplama
15 adetkedidili bisküvi
1 su bardağısüt
Üzeri için
2 dilimtaze ananas
3 - 4 yemek kaşığıtoz şeker
1 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Keşkül
1

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın. Üzerine keşkül poşetlerini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

2

Kremayı çırpma kabına alın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Kremayı soğuyan keşküle ilave edin ve kaşık yardımıyla alttan üste doğru yavaşça karıştırın. 4 dilim ananası küp şeklinde kesin, bademlerle beraber hazırladığınız karışıma ilave edin ve karıştırın.

3

Şekillendirme

Kalıbı 18 cm çapında ayarlayıp düz bir servis tabağına yerleştirin. Kedidili bisküvileri süte batırıp çıkarın ve çemberin iç kısmına çerçeve şeklinde dik olarak yan yana sıralayın. Hazırladığınız kremalı keşkülü içine boşaltın, üzerini düzeltin ve buzdolabında 1-2 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Dilim ananasları ortadan ikiye kesin ve şekere bulayın. Yapışmaz yüzeyli tavada orta ateşte karamelize oluncaya kadar çevirerek pişirin. Ocaktan alın, soğutun ve bademlerle birlikte tatlının üzerine sıralayın. Çemberi genişletip çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.