Flag

Antep Fıstıklı Çıtır Sakızlı Muhallebi

Yaklaşık 5 - 6 kup
Orta
40 dk.
Antep fıstığı ve tel kadayıf ile hazırlanan sakızlı muhallebil kuplar.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Muhallebi
1 poşetDr. Oetker Sakızlı Muhallebi
3,5 su bardağısüt
25 gmargarin
50 gçiğ tel kadayıf
1 çay bardağıiri kırılmış Antep fıstığı
2 yemek kaşığıtoz şeker

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
1

Muhallebinin hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarini ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın.

2

Kadayıfların hazırlanışı

Kadayıfları 5-6 cm uzunluğunda olacak şekilde elinizle koparın. Çelik bir tavaya alın ve kısık ateşte karıştırarak hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine Antep fıstığını ekleyip 2 dakika daha karıştırarak kavurun. Toz şekeri de ilave edip 2 dakika daha karıştırın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

3

Servis

Sakızlı muhallebiyi çırpma kabına alın ve mikser ile düşük devirde 5 dakika çırpın. Aralara kadayıflı karışımdan koyarak kuplara doldurun. Soğuk servis yapın.