Flag

Antep Fıstıklı Şuruplu Kek

7 - 8 dilim
Orta
40 dk.
Şuruplu kek ve baklavalık yufkaları üst üste koyarak hazırlanan nefis bir tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Şurup
2 su bardağısu
1 su bardağıtoz şeker
Kek için
3yumurta
0,5 çay bardağıtoz şeker
5 çay bardağısüt
50 geritilmiş tereyağı
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 çay bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağıöğütülmüş Antep fıstığı
Baklavalık yufka
5 adetbaklavalık yufka
50 geritilmiş tereyağı
2 - 3 yemek kaşığıöğütülmüş Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Şurubun hazırlanışı

Su ve toz şekeri tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğutun.

2

Kekin hazırlanışı

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Kenarlarını tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın. 

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Yumurta ve toz şekeri mikser ile 2-3 dakika çırpın. Üzerine süt ve eritilmiş tereyağını ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu ilave edip 1 dakika daha çırpın. Öğütülmüş Antep fıstığını ekleyip spatula ile iyice karıştırın. Hamurun yarısını kalıba alın ve pişirin. Kalan hamuru üzeri kapalı şekilde bekletin. 

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın. Fırını kapatmayın. Soğuyan şuruptan 1 çay bardağı kadarını kekin üzerinde gezdirerek dökün ve 10 dakika bekletin. Süre sonunda kalıptan çıkarın.

Kalıbı yıkayıp kurulayın, tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını yağlayın. Kalan hamuru kısa bir süre çırpın, kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından alıp 10 dakika sonra üzerine 1 çay bardağı şurup dökün ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.

3

Baklavalık yufkaların hazırlanışı

5 adet baklavalık yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste sıralayın. Dikdörtgen olacak şekilde ikiye katlayın. 18 cm çapında iki adet daire kesip fırın tepsisine yerleştirin ve kızarıncaya kadar pişirin. 

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Fırından çıkarıp bekletmeden kalan şurubu üzerlerine ve alt kısımlarına gelecek şekilde dökün. Soğumaya bırakın. 

4

Şekillendirme ve servis

Soğuyan keklerden birinin üzerine ve yanlarına Antep fıstığı serpip servis tabağına alın. Baklavalık yufkalardan birini üzerine yerleştirin. Diğer keke aynı şekilde Antep fıstığı serpin ve üzerine koyun. En üste ikinci baklavalık yufkayı koyun. Antep fıstığı serpin ve dilimleyerek servis yapın.