Flag

Antep Fıstıklı Kazandibili Parfe

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
30 dk.
Kazandibi ve krem şanti ile hazırlanan Antep fıstıklı parfe tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Dolgu
1 poşetDr. Oetker Kazandibi
3 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
25 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
1 çay kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon
2 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı
Taban için
5 adetkedidili bisküvi
1 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
1 çay bardağıiri kırılmış Antep fıstığı
50 geritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığısüt
Üzeri için
1yeşil limon kabuğu rendesi (lime)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kazandibi
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
1

Kazandibinin hazırlanışı

Sütü tencereye alın ve üzerine kazandibi karışımını ekleyin. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.

2

Tabanın hazırlanışı

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Kenarlarını tereyağı ile yağlayın ve uygun boyutlarda pişirme kağıdı kesip üzerine yapıştırın. Kedidili bisküvilerini mutfak robotunda öğütün ve bir kaba alın. Üzerine badem kırığı, Antep fıstığı, eritilmiş tereyağı ve sütü ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı hafifçe bastırarak kalıbın tabanına yayın.

3

Şekillendirme ve dolgu

Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Soğuyan kazandibini ekleyin ve birlikte 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız karışımın yarısını ayrı bir kaba alın. Kalan yarısına jel renklendirici, limon aroması ve Antep fıstıklarını ekleyip mikser ile 1-2 dakika daha çırpın. Ayırdığınız sade kazandibinin yarısını kalıba alın ve üzerini düzeltin. Antep fıstıklı karışımın tamamını üzerine alın ve yayın. En üste kalan sade kazandibini yayın. Streç film ile üzerini kapatın. Dondurucuya koyun ve 3-4 saat bekletin.

4

Servis

Parfeyi dondurucudan alın ve 5 dakika bekletin. Kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Üzerini lime kabuğu rendesi ile süsleyip bekletmeden dilimleyerek servis yapın.