Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Toz şeker ve suyu bir tencereye koyup arada karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Revani karışımını bir çırpma kabına boşaltın. Yumurta ve sütü ilave edip mikser ile 5 dakika çırpın. Antep fıstıklarını ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkarıp dörde kesin ve üzerine soğuk şurubu dökün. Soğutup arzuya göre Antep fıstığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Hazırlama:120 dk.Yaklaşık 8 - 10 dilim