Flag

Antep Fıstıklı Revani

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Kolay
120 dk.
Hamurunda Antep fıstığı olan revani tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Arzuya göre tatlıyı Dr. Oetker Kaymak Tadında Şanti ile birlikte servis yapabilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 28 cm)

Malzemeler

Şurup
3 su bardağıtoz şeker
4,5 su bardağısu
1 tatlı kaşığılimon suyu
Hamur
1 paketDr. Oetker Revani
3yumurta
1 çay bardağısüt
1 su bardağıöğütülmüş Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Revani

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye koyup arada karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.


Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Revani karışımını bir çırpma kabına boşaltın. Yumurta ve sütü ilave edip mikser ile 5 dakika çırpın. Antep fıstıklarını ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından çıkarıp dörde kesin ve üzerine soğuk şurubu dökün. Soğutup arzuya göre Antep fıstığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Arzuya göre tatlıyı Dr. Oetker Kaymak Tadında Şanti ile birlikte servis yapabilirsiniz.