Flag

Bahar Pastası

Yaklaşık 12 dilim
Orta
300 dk.
Çilekli ve beyaz krema bu pastada dans ediyor.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 28 cm)

Malzemeler

Hamur
2yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
50 gmargarin
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 çay bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
12 adetçilek
Çilekli krema için
200 gçilek
0,5 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 paketDr. Oetker Limon Aromalı Jel
5 çay bardağısu
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Beyaz krema için
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Kelepçeli kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 160 °C

Turbo pişirme: 150 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta ve şekeri mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine margarin, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu ilave edip 1 dakika daha çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkartıp soğutun. Soğuduktan sonra kalıbın kelepçesini çıkartıp yıkayın ve tekrar takın.


12 adet çileği ayıklayıp ortadan ikiye kesin ve kalıbın çerçevesi boyunca dizin.

3

Kremaların hazırlanışı ve süsleme

200 g çileği yarım çay bardağı pudra şekeri ile püre haline getirin.


2,5 çay bardağı suyu kaynatıp bir kaba alın. Üzerine jel poşetini boşaltın ve eriyinceye kadar karıştırın. Eridikten sonra kalan 2,5 çay bardağı soğuk suyu ilave edin ve bir süre daha karıştırın.

4

Çilekli krema

Soğuk sütü bir çırpma kabına alın, üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile 3-4 dakika çırpın. Üzerine çilekli püreyi ve oda sıcaklığına gelen jelin yarısını ilave edip iyice karıştırın.

5

Beyaz krema

Diğer krem şantiyi de süt ile çırpın. Ayırdığınız jeli ilave edin ve iyice karıştırın.


Pasta zemininin üzerine önce beyaz kremayı, üzerine de çilekli kremayı yayın. Bir çatal yardımı ile alttan üste doğru hafifçe karıştırarak yüzeye yer yer beyaz kremadan çıkartın.


Üzerini düzeltip buzdolabında 3-4 saat bekletin. Kalıbın kelepçesini çözün ve dilimleyerek servis yapın.