Flag

Ballı Kek Dilimleri

8 adet
Orta
90 dk.
Çam ağacı şeklinde kek dilimleri.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 22 cm)

Malzemeler

Hamur
3yumurta akı
75 goda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
3yumurta sarısı
1 çay bardağıöğütülmüş fındık
1 su bardağıun
Süslemek için
Dondurma çubukları
3 - 4 yemek kaşığıbal
1 yemek kaşığılimon suyu
1 paketDr. Oetker Süsleme Glazürü
1 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Şekerli Çubuk
1 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Yıldız
1 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Süsleme Glazürü
Picture - Dr. Oetker Pasta Süsü - Yıldız
Picture - Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci
1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta aklarını cam veya metal bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Tereyağı ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Yüksek devirde 1 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve yumurta sarılarını ilave edip 2 dakika daha çırpın. Öğütülmüş fındık ve unu ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Yumurta aklarını hazırladığınız hamura 3 seferde ekleyerek spatula ile alttan üste doğru karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından aldığınız keki 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Üzerinin hazırlanışı

Soğuyan keki 8 üçgen dilim çıkacak şekilde dilimleyin. Dilimlerin kısa kenarlarına dondurma çubuklarını batırın. Balı bir kaseye alın. Üzerine limon suyunu ilave edip iyice karıştırın ve kek dilimlerinin üzerine sürün. Süsleme glazürü ve pasta süsleri ile süsleyip servis yapın.