Flag

Beyaz İnci

Yaklaşık 12 - 14 kişilik
Orta
300 dk.
Ananas, badem, beyaz çikolata lezzet ve zarifliği bu pastada.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Malzemeler

Pandispanya
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
3yumurta
1 çay bardağısu
Krema
2 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
1 - 2 yemek kaşığıtoz şeker
2 - 3 yemek kaşığısüt
5 su bardağısüt
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
2yumurta sarısı
Dolgu
1 su bardağıküp şeklinde doğranmış konserve ananas
1,5 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
40 grendelenmiş beyaz çikolata
Üzeri için
40 gbeyaz çikolata
1 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci
1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine üçe kesin.

3

Kremanın hazırlanışı

1-2 yemek kaşığı toz şekeri bir tencereye alın, kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel rengi olduğunda 2-3 yemek kaşığı sütü ekleyin, şeker eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın. Üzerine 5 su bardağı süt, krema ve yumurta sarılarını ilave edip çatal ile iyice karıştırın. Üzerine puding poşetlerini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.


Soğumuş kremayı mikserin düşük devrinde 2-3 dakika çırpın.

4

Şekillendirme ve servis

Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın, üzerine soğumuş kremadan bir miktar yayın. Ananas, badem ve rendelenmiş beyaz çikolatanın yarısını kremanın üzerine sıralayın. Pandispanyanın ikinci katını üzerine kapatıp tekrar krema yayın, kalan ananas badem ve çikolataları sıralayın. Üçüncü kat keki üzerine kapatın. Pastayı kalan krema ile kaplayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.


Bıçak yardımı ile ince yaprak şeklinde kestiğiniz beyaz çikolata ve gümüş inciler ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.